Οι εκδρομές μας

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 27/04-01/05/18

1η ΗΜΕΡΑ: KIΛΚΙΣ – ΜΠΟΥΤΒΑ (620χλμ)
Νωρίς το πρωί ξεκινάμε το ταξίδι μας με προορισμό την Μπουντβα τουριστική πρωτεύουσα του Ακροβουνιού, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα, διερχόμενοι τους συνοριακούς σταθμούς της Αλβανίας και του Μαυροβούνιου, κάνοντας βέβαια τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, φαγητό κ.λπ. Φθάνοντας κι αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο παίρνουμε το δείπνο μας και κάνουμε μια πρώτη γνωριμία της πόλης.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (120χλμ)
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης Budva την μητρόπολη του Μοντενεγρικου Τουρισμού όπου κάνοντας ένα περίπατο μέσα στην παλιά πόλη με την μοναδική αρχιτεκτονική θα περπατήσουμε τα δυο χιλιάδες χρόνων στενά δρομάκια της με τα πολλά μικρά καταστήματα και τις μικρές εκκλησίες οι οποίες εξακολουθούν να είναι αναλλοίωτες δια μέσου της ιστορίας περιήγηση μας συνεχίζεται στο πανέμορφο Kοτορ, πόλη προστατευμένη από την Ουνεσκο μαζί με την παραλία της που είναι το μεγαλύτερο φιόρδ της Ευρώπης μετά της Νορβηγίας. Ακολουθεί ξενάγηση της παλιάς πόλης όπου θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιωνα,καθως και την εκκλησία του Αγίου Νικολαου.Πινουμε ένα καφέ και αμέσως μετά αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ όπου αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο παίρνουμε το δείπνο μας έχοντας ελεύθερο τον υπόλοιπο χρόνο.
3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρωινό και ακολουθει ξενάγηση της πόλης. Με μια πανοραμική εκδρομή με το λεωφορείο όπου σε ένα σημείο πάνω από την πόλη θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ και φωτογραφική εικόνα των νησιών πέρα από τις ακτές του. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνωστή για τα πολύ όμορφα μνημεία και τα υπέροχα τείχη, θεωρείται δε σαν ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσόγειου. Η παλιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τα φημισμένα τείχη του 10ου αιώνα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ευρώπης. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφτούμε το Φράγκικο Μοναστήρι καθώς και τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Η

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ- ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ( 250+250χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλιτ,το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματιας.Κατα τη διάρκεια της περιήγησης της πολης,θα επισκεφτούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανου(είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατια,που χτίσθηκε μεταξύ 295 και 305 μ.Χ.),τον καθεδρικό ναο,το γοτθικό δημαρχειο,τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιου.Χρονος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πολης,τη διάσημη Ριβα για καφέ η φαγητο.Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για το μεσαιωνικό Τρογκιρ(πόλη-νησίι) που χαρακτηρισμένο από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ χτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα και ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα. Διαθέτει πλούσια ιστορία και θεωρείτεαι πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση
4η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΤΙΡΑΝΑ (290χλμ)
Πρωινό και αναχωρούμε μέσω Μαυροβούνιο για τα σύνορα της Αλβανιας.Μετα από τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Δυρράχιο, την αρχαία Επίδαμνο  που γίνεται  γνωστή ως Δυρράχιο στον Ρωμαϊκό κόσμο. Η συγκεκριμένη γεωγραφική θέση, κατοικείται από τον 7ο αιώνα π Χ, βρίσκεται στις  ακτές της Αδριατικής και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Αλβανίας. Αξιοθέατά της είναι , το αμφιθέατρο του  2ου  μ Χ αιώνα, το μεγάλο Τζαμί  και λίγα ερείπια της αρχαίας Επιδάμνου. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για την πρωτεύουσα της Αλβανίας Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ –ΚΙΛΚΙΣ(420χλμ)
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεώργιου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Αμέσως μετά αναχωρούμε προς τις όχθες της λίμνης Οχρίδα όπου μπορούμε προαιρετικά να γευματίσουμε δοκιμάζοντας το νοστιμότατο ψάρι Κοραν που βρίσκει κανείς μόνο στη λίμνη αυτή συνοδευόμενο με ένα ποτήρι κρασί η ένα καφέ. Συνεχίζουμε και μετά από λίγα χιλιόμετρα περνάμε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και αργά το βράδυ φτάνουμε στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
*Μεταφορα με πολυτελες πουλμαν
*Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή
ΜΠΟΥΤΒΑ HOTEL TARA
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ VALAMAR CLUB / TIRENA
ΤΙΡΑΝΑ HOTEL DORO CITY
*Περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφερονται στο προγραμμα της εκδρομης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
*Εισοδοι σε μουσεια και αρχαιολογικους χωρους, εθνικα παρκα,παλιες πολεις
*Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο

 

 

 

top