Οι εκδρομές μας

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!!!!!

26-27-28-29 Απριλίου 2019

1η Ημέρα: Κιλκίς- Κέρκυρα
Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας . Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα από όπου θα πάρουμε το Ferry Boat για το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπανιάδα, όπυ η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη ημέρα. Έως τις 9 το βράδυ η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο, που συνοδεύεται από μπάντα και χορωδία. Στις 9 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ
Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα, αυτή την φορά για να δούμε ένα από τα πιο φημισμένα έθιμα του νησιού στις 11πμ, την πρώτη Ανάσταση με επίκεντρο το περίφημο «Λιστον» στην παλιά πόλη, όπου πέφτουν απο τα μπαλκόνια οι "μποτήδες", στάμνες γεμάτες με νερό.  Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα δούμε τον Ναό του Αγ Σπυρίδωνα για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγ Θεοδώρας της Αυγούστας. Θα περιπλανηθούμε στο παλιό φρούριο που κτίστηκε το 1550 από τους Βενετούς και χρησιμοποιήθηκε σαν στρατιωτική σχολή. Συνεχίζοντας θα μεταβούμε στο περίφημο Κανόνι με την υπέροχη θέα, το μοναδικό Ποντικονήσι και την μονή Βλαχερνών που συνδέεται με μια στενή λωρίδα γης. Επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο, χτισμένο από την Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ και αφιερωμένο στον ήρωα της Αχιλλέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Παλαιοκαστρίτσα - Κέρκυρα
Πρωινό και στη σημερινή μέρα θα γνωρίσουμε τις βορειοανατολικές πλευρές του νησιού. Περνώντας έξω από τα παραθαλάσσια χωριά, Δασιά, Ύψος. Συνεχίζουμε για την Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγιάς, κτισμένο τον 13ο αι στην κορυφή του λόφου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου μας περιμένει το παραδοσιακό Πασχαλίνο γεύμα . Το απόγευμα επίσκεψη στην κεντρική πλατεία και ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Κέρκυρα - Κιλκίς
Μετά το πρωινό θα πάρουμε το ferry boat για να επιστρέψουμε στην Ηγουμενίτσα. Επόμενη στάση στο Μέτσοβο για φαγητό. Επιστροφή στην πόλη μας.

Tιμή συμμετοχής 250,00€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας
Διαμονή σε ξενοδοχείο
Hμιδιατροφή- Πασχαλινά γεύματα.
Ξενάγηση
Εισιτήρια πλοίων

Δεν περιλαμβάνεται:
Εισόδους σε μουσεία, και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να αλλάξει σε κάθε περίπτωση και περίσταση

top