Οι εκδρομές μας

ΣΑΜΟΣ
ΠΑΤΜΟΣ(προαιρετικά)
15 έως 20 MAΪΟΥ 2019

Το νησί του Πυθαγόρα
Η γοητευτική πρωτεύουσα της Σάμου, το Βαθύ, βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού. Ο οικισμός είναι κτισμένος στο βάθος του κόλπου από τον οποίο –όπως αναφέρει η τοπική παράδοση – πήρε και το όνομά του.
Στην πρωτεύουσα θα δείτε και μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η περίφημη πλατεία του Πυθαγόρα. Εκεί έχει στηθεί το περίφημο μαρμάρινο λιοντάρι, ένα αξιόλογο μνημείο που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία από το 1930, εις ανάμνηση της ηρωικής μάχης του Κάβου Φονιά.

Ένα μοναδικό στολίδι της πόλης αποτελεί ο Δημοτικός Κήπος, ο οποίος δημιουργήθηκε επί Ηγεμονίας. Εκεί βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων στους πολέμους του 1912-13. Κατά την παραμονή σας στο Βαθύ αξίζει να επισκεφθείτε την Δημοτική Πινακοθήκη που φιλοξενεί σπάνια έργα ντόπιων και μη καλλιτεχνών καθώς και σημαντικά κειμήλια της ιστορικής πορείας του νησιού από το 1821 ως τα νεότερα χρόνια. Προγραμματίστε την επίσκεψη σας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου στεγάζεται και το Βυζαντινό Μουσείο. Εκεί, θα θαυμάσετε το μεγαλόπρεπο οίκημα και τα ανεκτίμητης αξίας ιστορικά εκθέματα, όπως βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, δισκοπότηρα και λειψανοθήκες, ιερά άμφια, χειρόγραφα σε μεμβράνες και άλλα θρησκευτικά κειμήλια. Επίσης στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης θα δείτε τα ευρήματα που έφεραν στο φώς οι ανασκαφές στο Ηραίον και στο Πυθαγόρειο. Στην ανατολική πλευρά της πόλης βρίσκεται το Μοναστήρι της Αγίας Ζώνης, το οποίο ιδρύθηκε το 1695 από το μοναχό Μελέτιο. Σώζονται τοιχογραφίες της εποχής, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το Ξυλόγλυπτο Τέμπλο του Ναού. Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στα βορειοανατολικά της πόλης είναι κτισμένο το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που χρονολογείται από τα μέσα του 17ου αιώνα. Διαθέτει μοναδική θέα προς τα Μικρασιατικά παράλια.

 


ΤΙΜΗ 300,00€ 
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ:
ΠΑΤΜΟΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
*ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ
*Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
*3 διανυκτερεύσεις στo ξενοδοχείο
*ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
*Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
*Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις περιστάσεις!!!

top