Οι εκδρομές μας

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ
 

12-15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

1η ΗΜΕΡΑ:ΚΙΛΚΙΣ- ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας. Στην πορεία μας κάνουμε στάσεις για ξεκούραση, καφέ και γεύμα. Διέλευση των συνόρων των Σκοπίων και της Σερβίας. Άφιξη στη Νίς.
Αναχώρηση για το καστρομοναστήρι της κοιλάδας του Μοράβα (Ravanica), που περιβάλλονται από κραταιά τείχη με πύργους. Κτισμένο στα τέλη του 14ου και στις αρχές του 15ου αιώνα αποτελεί την κορυφαία έκφραση της Σχολής του Μοράβα και το κύκνειο άσμα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στη Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα της χώρας, την πόλη του Βελιγραδιου τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, και πρώτη γνωριμία με την πόλη (με τα ποδια),ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση. HOTEL 4*
2η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-
Προγευματίζουμε και ξεκινά η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Σερβίας. Ένας πανοραμικός γύρος της πόλης επιβάλλεται για να αποκτήσουμε μια πρώτη συνολική εικόνα των αξιοθέατων του Βελιγραδίου , Κοινοβούλιο, Μητρόπολη, Βασιλικό Ανάκτορο…. Ακολουθούν συγκεκριμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις. Η επιβλητική εκκλησία του Αγ. Σάββα, ο μεγαλύτερος υπάρχων ορθόδοξος ναός, ο πύργος Νεμπόϊσα όπου φυλακίστηκαν ο Ρήγας Φεραίος και οι σύνροφοί του και τώρα ιστορικό μουσείο της χώρας και το Φρούριο Kalemegdan, απ’ όπου απολαμβάνει κανείς την πανοραμική θέα της πόλης και της μεγάλης συμβολής των ποταμών Σάββα και Δούναβη, υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Hotel 4* .
3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ- ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ
Μετά το πρωινό μας, ώρα 8.30, αναχωρούμε για το Νόβι Σάντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνας, την επονομαζόμενη Αθήνα των Σέρβων.Πριν το Νοβι Σαντ, στο δρόμο μας θα περασουμε την Φρούσκα Γκόρα, τον δρυμό, θεματοφύλακα της θρησκευτικής παράδοσης της χώρας. Στη Φρούσκα Γκόρα, ένα από τα εθνικά πάρκα της χώρας και περίφημη οινοπαραγωγό περιοχή, επισκεπτόμαστε το βασιλικό μοναστήρι Κρουσεντολ (16ος αιώνας), και την ιστορική μπαρόκ πόλη Σρεμσκι Καρλοβτσι. Ξενάγηση και χρόνος για να γευτούμε το τοπικό κρασί ή να απολαύσουμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Μπαινοντας στο Νοβι Σαντ, επομενη στάση μας ειναι το εντυπωσιακού Φρουρίου Petrovaradin, κτισμένου από αυστριακούς μηχανικούς πάνω σε λόφο στη δεξιά όχθη του Δούναβη. Ξενάγηση στην πόλη Νοβι Σαντ για να γνωρίσουμε και να ερευνήσουμε το κέντρο και τα μνημεία της πόλης, ελεύθερος χρόνος . Επιστροφή στο Βελιγραδι και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση. Hotel 4* .
4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΤΟΠΟΛΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Τοπόλα. Η Τοπόλα είναι λίκνο πολιτισμού της δυναστείας των Καρατζιώρτζιεβιτς (Καραγιώργης Σερβίας, αγωνιστής εναντίον των οθωμανών). Εκεί θα δούμε την εμβληματική μητρόπολη, μαυσωλείο του πρώτου βασιλικού οίκου και σύμβολο ανεξαρτησίας της ελεύθερης Σερβίας, στον κεντρικό λόφο και πνεύμονα της πόλης, τον Όπλενατς. Τα ψηφιδωτά του ναού συνοψίζουν εύγλωτα με την μεγαλύτερη πληρότητα που συναντούμε στην σύγχρονη τέχνη, την ιστορία των ευαγγελίων και της σύγχρονης Σερβίας. Η χρωματική σύνθεση παραμένει αξεπέραστη καθώς οι σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες, αποδίδονται σε είκοσι χιλιάδες χρώματα!!! Το θέαμα προκαλεί δέος. Η Τοπόλα είναι Θρησκευτικό και Ιστορικό κέντρο των Σέρβων. Από το σημείο αυτό ξεκίονησε η επανάσταση κατά των Τούρκων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο απέναντι από την εκκλησία και το Κονάκι Καραγιώργη , του ηγέτη και οπλαρχηγού των Σέρβων στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων.
Αναχώρηση και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ 160€

Περιλαμβάνονται :1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο 2. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* QUEEN ASTORIA 3.ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 4. Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής με ελληνόφωνο ξεναγό 5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται :Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό και μπορεί ν’ αλλάξει κατά περίπτωση.

 

Τιμή 160€


Περιλαμβάνονται :
1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο 2. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* 3.ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ 4. Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής με ελληνόφωνο ξεναγό 5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :
Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό και μπορεί ν’ αλλάξει κατά περίπτωση.


 
top